• (05) 640 3000

Košarica
Izdelki v košarici: 0
Kategorije

Povej prijatelju
Obvesti znanca o tem izdelku.
Vrh » Katalog » RASTER očala » 415 Y
Očala Raster art.415 Y
[415 Y]
Vidimo presenetljivo jasno, dolgoročno pa preprečujemo pešanje vida.

Namesto skozi steklene leče gledamo skozi posebno mrežo. Služijo tudi kot trening proti pešanju vida.

KAKO OČALA RASTER DELUJEJO?
Obstajajo posebne vaje za oči, s katerimi aktiviramo oz. »treniramo« očesne mišice – tiste torej, ki oblijo očesno lečo in ohranjajo naš vid jasen? Tako kot lahko z vajami krepimo katero koli mišico našega telesa, lahko to počnemo tudi z očesnimi mišicami. S tem jih ohranjamo prožne, mladostne in sposobne ohranjanjanja jasnega vida ali pa naš vid celo izboljšamo.
Ponekod organizirajo posebne delavnice in tečaje, na katerih se je možno naučiti očesnih vaj. Očala Raster pa nam nudijo možnost, da očesne mišice telovadijo nevede, mimogrede, ko smo npr. doma udobno zleknjeni v naslanjač pred televizorjem ali pa kar med delom z računalnikom.
Ob nošenju očal Raster se naše očesne mišice aktivirajo in so neprestano v mikrogibanju, ne da bi se tega zavedali. Gre za pravi »očesni fitnes«: napetosti v očeh se sproščajo, očesne mišice pa začnejo »trenirati«. Sčasoma lahko na tak način vplivamo na kakovost našega vida. »Logika« delovanja očal Raster je torej povsem empirična, fizikalna. Očala Raster so zasnovali na podlagi praktičnih izkušenj z metodo Bates, ki izhaja iz znanstvenih izsledkov dr. W. Batesa.

KAKO OČALA RASTER DELUJEJO?
Odprtine v mreži očal zmanjšajo širino nepravilnega svetlobnega konusa zaradi refrakcijskih napak oči in zato povečajo stopnjo jasnosti vidnih zaznav. Struktura in gostota odprtin zmanjšuje na minimum odboje svetlobe. Zaradi mikropremikov oči oz. očesne leče povečujejo prožnost očesnih mišic in s tem sproščajo napetosti v očeh.

KOMU SO OČALA RASTER NAMENJENA?
Kratkovidnim in daljnovidnim. Idealna so za gledanje televizije, računalniškega ekrana in za branje. Očala RASTER so namenjena tudi vsem, ki imajo zaradi računalnika ali branja »utrujene oči« in vsem, ki želijo obdržati zdrave oči ali preprečiti slabšanje vida.
Predvsem pa so namenjena očesnim težavam, ki nastopijo v srednjih letih in se z leti poslabšujejo. Očala RASTER lahko ustavijo napredovanje težav ali celo izboljšajo vid. Odlična pa so tudi kot preventiva proti težavam z vidom, saj oči ohranjajo »v kondiciji«.

Klasični model očal RASTER je namenjen vsem, ki imajo dioptrijo do +/- 3,5, rezultati pa so ugodni tudi pri ljudeh z višjo dioptrijo. Pri višjih dioptrijah lahko uporabljamo poseben model očal, ki ima zgoraj manjše odprtine za jasnejši vid na daljavo, spodaj pa manj goste za večjo gibljivost in osrediščenje pogleda.

KAKO UPORABLJAMO OČALA RASTER?
Nekateri potrebujejo obdobje prilagajanja, ki lahko traja nekaj tednov. Čas uporabe je treba počasi povečevati, dokler preko celega dneva ne dosežemo vsaj 40 minut uporabe.

Ko nosimo očala Raster, snamemo naša običajna očala. To počnemo med sedenjem oz. mirno sedečo aktivnostjo (branje, delo na računalniku, gledanje TV...). Lahko pa očala Raster nosimo tudi dlje, če nam to ustreza. V ostalem času dneva še vedno nosimo naša stalna očala.

26.84€
Ta produkt je bil dodan v katalog: ponedeljek , 18. maj 2009.
Mnenja


Kupci, ki so kupili ta izdelek, so kupovali tudi


Očala Raster, širša

Očala Raster, širša